Băsescu: Cum explicăm investitorilor la Roşia Montană că după 14 ani politicienii spun "trebuie să mai facem studii"?

Postat la 18 septembrie 2011 17 afişări

Preşedintele Traian Băsescu spune, în cadrul emisiunii "După 20 de ani", care va fi difuzată de Pro TV duminică la ora 10,00, că înainte de a provoca dezbaterea publică privind proiectul de la Roşia Montană, a cerut şi a consultat un raport care recomandă continuarea investiţiei şi a survolat cu elicopterul zona, prilej cu care a făcut 40 de fotografii.

"În spatele acestei companii sunt trei mari fonduri de investiţii americane şi europene. Cum explicăm acestor investitori că din 1997 până acum, apar în 2011 politicieni români care vin şi spun 'trebuie să mai facem studii'?", a comentat Băsescu.

El afirmă că a cerut un raport de la Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale şi altul de la Ministerul Economiei, iar ulterior a primit un raport comun, având la bază informaţii din cele două documente. Traian Băsescu susţine că ieşirile sale publice pe marginea subiectului Roşia Montană au la bază acest raport comun care "recomandă continuarea investiţiei din punct de vedere economic".

Mai mult pe www.gandul.info.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/basescu-cum-explicam-investitorilor-la-rosia-montana-ca-dupa-14-ani-politicienii-spun-trebuie-sa-mai-facem-studii-8768009
8768009
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.