Băsescu: Anul agricol 2011 a fost excepţional; recolta din 2012 indică potenţialul României

Postat la 08 noiembrie 2012 23 afişări

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, joi, că anul agricol 2011 a fost unul excepţional, iar politicienii şi economiştii trebuie să nu îl mai considere ca o normalitate, recolta anului 2012, chiar dacă a fost afectată de secetă, indicând potenţialul real al agriculturii României.

"Cu privire la agricultură, noi comparăm anul acesta cu anul trecut. Această abordare este una pe care o folosesc chiar şi politicienii, că anul acesta nu am avut noroc din cauza secetei. Aş vrea să subliniez că 2011 a fost un an excepţional. Mai mult sau mai puţin, în 2012 suntem la un nivel mediu. Ceea ce înseamnă că nu trebuie să ne mai uităm la 2011 ca la un an obişnuit, de fapt a fost unul dintre cei mai buni ani din ultimele trei decenii", a apreciat preşedintele Traian Băsescu.

El a subliniat că, privind şi la infrastructura agricolă existentă în România, anul 2012 reflectă mai bine potenţialul real al ţării noastre.

"Potenţialul real, privind şi infrastructura pe care o avem în agricultură, este mai mult sau mai puţin cel din 2012", a mai spus preşedintele Traian Băsescu, la începutul întrevederii cu delegaţia FMI, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale, de la Palatul Cotroceni.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Băsescu,
recolta,
agricultura
/actualitate/basescu-anul-agricol-2011-a-fost-exceptional-recolta-din-2012-indica-potentialul-romaniei-10283050
10283050
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.