Basescu: Am depasit varful crizei economice, dar nu si pe cel al crizei sociale

Postat la 21 septembrie 2010 12 afişări

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, in Parlament, ca Romania a depasit varful crizei economice, dar nu si pe cel al crizei sociale, ca e un "optimism prudent" in privinta relansarii economice si ca pentru 2011 e prognozata o crestere economica de 2% din PIB.

"Datele statistice arata incurajator. In primul rand, putem spune ca am depasit varful crizei economice, dar nu si pe cel al crizei sociale. Incet, incet, economia noastra iese din recesiune, productia industriala e deja in crestere de cateva luni. Putem vorbi despre un optimism prudent atunci cand ne gandim la relansarea economica", a declarat Basescu.

El a mai spus ca pentru 2011 prognozele arata ca Romania poate intra in zona de crestere pozitiva de aproximativ 2%, cu conditia sa fie accelerate reformele structurale, iar pentru 2012 si 2013, cresterea ar putea sa atinga 3-4 procente.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
Basescu,
prognoza,
PIB,
criza sociala
/actualitate/basescu-am-depasit-varful-crizei-economice-dar-nu-si-pe-cel-al-crizei-sociale-7355276
7355276
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.