Băsescu: Am cerut SRI să privescă atent la fapte de corupţie cu fonduri europene

Postat la 23 martie 2012 46 afişări

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că o prioritate pe care SRI trebuie să şi-o fixeze pentru 2012 este urmărirea fondurilor europene, şeful statului indicând două zone problematice, respectiv cea a consultanţilor şi cea a semnării contractului după desemnarea câştigătorului.

El a spus, în contextul în care se referea la priorităţile SRI pe anul 2012, că a avut o discuţie despre "accesarea de fonduri europene". "Am avut o discuţie cu colegiul de conducere al Serviciului, am stabilit câteva zone în care trebuie să se dea atenţie şi vreau să cred că se face o prioritate din acest lucru", a spus preşedintele. "Ca să nu fie vreo taină: până acum ne-am obişnuit să ne uităm la modul de desfăşurare a licitaţiilor. Bună treabă, dar senzaţia pe care eu o am, şi am împărtăşit-o şi prim-ministrului, este că, spre exemplu, la contractele mari fraudele nu se fac la desemnarea câştigătorului. Comisiile sunt foarte mari, sunt greu de creat influenţe pentru toţi cei 20,30, 50 de membri ai comisiei. Consultanţa de la Bruxelles e şi ea prezentă. Deci, de regulă, licitaţiile mari sunt foarte greu de falsificat", a spus preşedintele.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fonduri europene,
sri,
coruptie,
probleme
/actualitate/basescu-am-cerut-sri-sa-privesca-atent-la-fapte-de-coruptie-cu-fonduri-europene-9430312
9430312
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.