Băsescu: Acum suntem liberi să optăm pentru propria dezvoltare. Însă, ne trebuie programul cu FMI şi UE

Postat la 30 aprilie 2013 20 afişări

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că, după ieşirea din procedura de deficit excesiv, România nu mai este constrânsă de programele cu instituţiile internaţionale şi este liberă să opteze privind dezvoltarea, însă are nevoie de acordul cu FMI, UE şi BM pentru a nu pierde rata de cofinaţare de 85%.

Băsescu: Acum suntem liberi să optăm pentru propria dezvoltare. Însă, ne trebuie programul cu FMI şi UE

 "Am ajuns la stadiul la care putem construi dezvoltarea aşa cum ne-o vedem, prin prisma finanţărilor pe care le avem de la Uniunea Europeană, prin prisma banilor pe care îi avem la dispoziţie de la Banca Europeană de Investiţii şi prin prisma resurselor bugetare. Deci, nu mai suntem constrânşi în programe ale instituţiilor financiare, ci suntem liberi să optăm pentru propria noastră dezvoltare", a afirmat Băsescu, luni seară, la TVR 1.

Întrebat dacă această afirmaţie este una de renunţare la Acordul cu FMI, Băsescu a răspuns: "Dimpotrivă".

El a subliniat că acesta permite României să obţină o rată de cofinanţare de 85% din partea UE la proiectele cu fonduri europene, faţă de 75% cât este normalul pentru ţările UE care nu sunt în program cu Fondul.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/basescu-acum-suntem-liberi-sa-optam-pentru-propria-dezvoltare-insa-ne-trebuie-programul-cu-fmi-si-ue-10822354
10822354
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.