Basescu a promis Fondului ca nu va promulga legile privind reducerea TVA la alimente si neimpozitarea pensiilor

Postat la 29 octombrie 2010 46 afişări

Presedintele Traian Basescu le-a promis, ieri, oficialilor FMI din misiunea de evaluare a acordului stand-by, ca nu va promulga cele doua legi controversate care au nemultumit Fondul: cea privind reducerea TVA la alimentele de baza, precum si cea care stabileste neimpozitarea pensiilor mai mici de 2.000 lei.

Potrivit unor surse guvernamentale citate de agentia Mediafax, este exclusa cautarea unor solutii pentru acoperirea deficitului pe care l-ar crea, la nivel de masa, relaxarea fiscala preconizata de cele doua acte legislative, intrucat reprezentantii FMI nu sunt de acord deloc cu acestea si, mai mult, presedintele le-a promis chiar ca nu le va promulga: "Guvernul nu cauta solutii pentru compensarea veniturilor care nu s-ar incasa prin aplicarea TVA redusa la alimente sau neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei, pentru ca FMI nu le ia in calcul. Cei de la FMI au primit asigurari de la presedintele tarii ca ambele legi nu vor fi promulgate si vor fi retrimise Parlamentului".

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
actualitate,
Basescu,
promulgare,
lege,
FMI,
reducere,
TVA
/actualitate/basescu-a-promis-fondului-ca-nu-va-promulga-legile-privind-reducerea-tva-la-alimente-si-neimpozitarea-pensiilor-7608414
7608414
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.