Barroso: Sunt mândru de rolul pe care CE l-a jucat în reinstaurarea statului de drept în România

Postat la 07 septembrie 2012 10 afişări

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat vineri, într-un discurs susţinut la o reuniune de la Florenţa a Biroului grupului parlamentar al PPE, că este mândru de rolul jucat de UE şi de Comisie în "reinstaurarea statului de drept" în România.

"Avem discursul despre «mai multă Europa», dar este nevoie şi de o Europă mai bună, o Europă bazată pe valori. Şi de aceea, de exemplu, este de o importanţă decisivă ca în UE toate ţările membre să respecte statul de drept şi valorile democratice ale unei societăţi pluraliste şi libere. Tocmai de aceea vreau să spun că sunt foarte bucuros şi mândru de rolul pe care Uniunea Europeană şi Comisia Europeană îl joacă în problemele apărute în România", a afirmat Barroso, în referirea la România din discursul său. De asemenea, el a arătat că în urma acţiunilor UE şi ale Comisiei Europene a fost posibilă evitarea "schimbărilor nedemocratice" şi "reinstaurarea statului de drept" în România.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
barroso,
romania,
ce,
stat de drept
/actualitate/barroso-sunt-mandru-de-rolul-pe-care-ce-l-a-jucat-in-reinstaurarea-statului-de-drept-in-romania-10035813
10035813
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.