Barroso şi Schulz vin la Bucureşti pentru a discuta cu autorităţile române despre fondurile UE

Postat la 05 octombrie 2012 9 afişări

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, şi cel al Parlamentului European, Martin Schulz, vor veni la Bucureşti pentru a discuta cu autorităţile române despre fonduri europene, a anunţat premierul Victor Ponta, arătând că România se află "pe făgaşul normal" după criza politică din vară.

"Trebuie să vedem cum facem să nu fim pedepsiţi pentru lucrurile care nu au mers bine în 2010-2011 în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene şi cum ca tocmai această lipsă de performanţă a României în anii trecuţi să nu fie un criteriu de declasificare, să nu ni se spună «Aţi avut bani, nu aţi ştiut să-i folosiţi, de ce cereţi mai mulţi bani în 2014-2020 ?» Negocierea este foartă dură, este ca în ţară când împarţi bugetul şi fiecare ministru doreşte mai mult pentru portofoliul lui", a spus Ponta aflat la Bratislava. El a precizat că la sfârşitul lunii noiembrie va fi organizat un summit extraordinar al şefilor de guvern din Europa pe tema bugetului 2014-2020.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vizita,
fonduri europene,
absorbtie,
economie
/actualitate/barroso-si-schulz-vin-la-bucuresti-pentru-a-discuta-cu-autoritatile-romane-despre-fondurile-ue-10165537
10165537
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.