Barclays, RBS şi alte bănci britanice ar putea plăti despăgubiri URIAŞE unor clienţi

Postat la 31 ianuarie 2013 53 afişări

Barclays, Royal Bank of Scotland şi alte două mari bănci britanice sunt pasibile de plata unor despăgubiri de până la 5 miliarde de lire sterline (7,92 miliarde dolari) pentru vânzarea incorectă de instrumente derivate unor companii mici.

Băncile, între care se mai află Lloyds Banking Group şi HSBC Holdings, au alocat circa 740 de milioane de lire sterline pentru acoperirea despăgubirilor, dar analiştii consideră că necesarul de plată va fi mult mai mare, după de Autoritatea pentru Servicii Financiare a anunţat că a descoperit "nereguli grave" în vânzarea produselor financiare, relatează Bloomberg.

Plângerile împotriva băncilor s-ar putea transforma într-un nou scandal costisitor pentru băncile britanice, care plătesc încă pentru alte nereguli, legate de vânzarea incorectă de asigurări pentru împrumuturi personale.

În acest caz, băncile au alocat peste 10 miliarde de lire sterline, pentru acoperirea cererilor de despăgubiri.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Barclays,
RBS,
bănci britanice
/actualitate/barclays-rbs-si-alte-banci-britanice-ar-putea-plati-despagubiri-uriase-unor-clienti-10535635
10535635
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.