Barack Obama salută "etapele pozitive" pentru depăşirea crizei din zona euro

Postat la 22 februarie 2012 8 afişări

Preşedintele SUA, Barack Obama, a salutat, marţi, "etapele pozitive" parcurse de liderii europeni pentru contracararea crizei din zona euro, în cursul unei conversaţii telefonice cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, anunţă purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

"Europenii au luat măsuri importante pentru combaterea crizei", a declarat Jay Carney, referindu-se la noul plan economic pentru salvarea Greciei. În cursul conferinţei de presă, Carney a subliniat că vor fi necesare "măsuri suplimentare" în contextul actualei crize. În cursul conversaţiei telefonice, Obama "a salutat acordul obţinut noaptea trecută pe tema planului de salvare a Greciei", adaugă Carney. "Preşedintele şi cancelarul sunt de acord asupra faptului că pactul fiscal european, acţiunile recente ale BCE şi reformele din Spania şi Italia au constituit etape pozitive în combaterea crizei din zona euro", precizează purtătorul de cuvânt.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
zona euro,
obama,
grecia,
sua,
criza
/actualitate/barack-obama-saluta-etapele-pozitive-pentru-depasirea-crizei-din-zona-euro-9264684
9264684
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.