Barack Obama nu vrea ca jurnaliştii să fie urmăriţi pentru că îşi fac treaba

Postat la 22 mai 2013 26 afişări

Preşedintele Barack Obama nu vrea ca jurnaliştii să fie obiectul anchetelor judiciare în Statele Unite pentru că şi-au făcut treaba, a afirmat marţi purtătorul său de cuvânt, după un nou caz de presupusă supraveghere a unui reporter.

Barack Obama nu vrea ca jurnaliştii să fie urmăriţi pentru că îşi fac treaba

 "Dacă mă întrebaţi dacă preşedintele crede că jurnaliştii ar trebui să fie anchetaţi pentru că îşi fac treaba, răspunsul este nu", a afirmat Jay Carney în cadrul conferinţei sale de presă zilnice, după ce a fost din nou întrebat despre cazul lui James Rosen.

Cu susţinerea documentelor doveditoare, Washington Post a afirmat că un jurnalist de la Fox News a fost vizat în 2010 de o anchetă privind scurgeri de informaţii despre Coreea de Nord şi implicând un oficial al Departamentului de Stat. Acesta din urmă este urmărit penal.

Cotidianul a afirmat că Parchetul federal a utilizat informaţiile unei cartele magnetice de acces a lui Rosen la Departamentul de Stat, a obţinut lista apelurilor telefonice pentru a izola originea scurgerilor de informaţii şi chiar a obţinut un mandat pentru a accesa căsuţa sa privată de e-mail. Un document intern al parchetului îl numea participant presupus la o "asociere de răufăcători".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/barack-obama-nu-vrea-ca-jurnalistii-sa-fie-urmariti-pentru-ca-isi-fac-treaba-10893675
10893675
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.