Barack Obama: Ar putea urma o noua recesiune economica "sau mai rau"

Postat la 07 iulie 2011 10 afişări

Presedintele Barack Obama a avertizat, miercuri, ca ar putea urma o noua recesiune economica "sau mai rau", daca plafonul datoriei Statelor Unite nu va fi ridicat de Congres, scrie AFP.

Neridicarea plafonului datoriei SUA ar putea "crea o noua spirala spre o a doua recesiune, sau mai rau", a declarat Obama, in cadrul unei sesiuni de intrebari si raspunsuri la Casa Alba, cu utilizatorii platformei de microbloguri Twitter. "Este un lucru cu care noi nu ar trebui sa ne jucam", a adaugat Obama, care urmeaza sa se intalneasca, joi, la Casa Alba, cu liderii republicani si democrati din Congres, pentru a incerca sa ajunga la un acord asupra ridicarii acestui plafon si reducerii deficitului inainte de termenul limita stabilit de Trezorerie, la 2 august. "Congresul are responsabilitatea de a asigura ca noi ne vom plati facturile. Le-am platit intotdeauna in trecut. Notiunea potrivit careia SUA s-ar gasi in incapacitate de plata a datoriei lor este pur si simplu iresponsabila", a adaugat presedintele american.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sua,
obama,
recesiune,
economie
/actualitate/barack-obama-ar-putea-urma-o-noua-recesiune-economica-sau-mai-rau-8452383
8452383
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.