Bank of Cyprus: Taxarea depozitelor se va aplica numai în Cipru

Postat la 25 martie 2013 24 afişări

Bank of Cyprus a anunţat printr-o notă sucursalele şi filialele din străinătate că decizia de taxare a depozitelor mai mari de 100.000 de euro va fi aplicată numai pentru depozitele constituite în Cipru, arătând că o circulară oficială va fi emisă în cursul acestei zile.

Bank of Cyprus: Taxarea depozitelor se va aplica numai în Cipru

 "Ca urmare a deciziei Eurogroup din această dimineaţă, acest mesaj are ca scop să clarifice că orice tăiere a depozitelor Bank of Cyprus va fi aplicată numai depunerilor constituite în Cipru şi nu în altă ţară. O circulară oficială va urma pe parcursul acestei zile, dar aceasta (notă - n.r.) este pentru a calma orice temere sau îndoială privind situaţia", se arată într-un mesaj transmis de directorul general al Bank of Cyprus Group, Yiannis Kypri.

La finalul acestui mesaj, Kypri notează că "la prima vedere" grupul va avea capacitatea să se restructureze singur şi va continua să fie liderul sistemului bancar din Cipru.

Pe partea bancară, grupul este prezent în România prin intermediul unei sucursale, care nu este societate înregistrată în România, şi are o cotă de piaţă în funcţie de active de 0,7%. Depozitele constituite la Bank of Cyprus România sunt garantate de fondul de garantare al depozitelor din Cipru, în limita a 100.000 de euro, pargul maxim la nivelul UE.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/bank-of-cyprus-taxarea-depozitelor-se-va-aplica-numai-in-cipru-10689695
10689695
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.