Bank of America va concedia 16.000 de angajaţi până la sfârşitul anului

Postat la 20 septembrie 2012 11 afişări

Bank of America va concedia 16.000 de angajaţi până la sfârşitul anului, accelerând un program de reducere a cheltuielilor, astfel că instituţia de credit va pierde "titlul" de cel mai mare angajator din sistemul financiar american, urmând să aibă în decembrie 260.000 de salariaţi.

Potrivit unui document care circulă în conducerea băncii, reducerile de personal au început deja, fiind eşalonate pe parcursul ultimului semestru din acest an, şi au scopul de a eficientiza operaţiunile, potrivit WSJ.com. Programul are ca obiective reducerea riscurilor, creşterea veniturilor generate prin baza actuală de clienţi şi utilizarea operaţiunilor de investment banking preluate în 2008 prin fuziunea cu Merrill Lynch pentru a deveni unul dintre cei mai mari consilieri pentru investiţii la nivel mondial. La nivelul serviciilor bancare comerciale, Bank of America vrea să reducă numărul de sucursale şi să restrângă operaţiunile de credite ipotecare, potrivit documentului.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
bank of america,
angajator,
concedieri
/actualitate/bank-of-america-va-concedia-16-000-de-angajati-pana-la-sfarsitul-anului-10099133
10099133
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.