Bani nerambursabili pentru tineri fermieri: 50 de milioane de euro

Autor: Ioana Mihai Postat la 01 iulie 2011 49 afişări

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) desfasoara, in perioada 1 – 29 iulie 2011, sesiunea pentru depunerea proiectelor de finantare aferente Masurii 112 "Instalarea tinerilor fermieri" din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2007 – 2013.

Fondurile nerambursabile alocate pentru aceasta sesiune de primire a proiectelor pentru Masura 112 sunt de 50 de milioane de euro.

Sprijinul pentru instalarea tinerilor fermieri este de 10.000 euro pentru o exploatatie agricola cu dimensiune minima de 6 UDE (unitate de dimensiune economica). In cazul extinderii exploatatiei agricole, sprijinul pentru instalarea fermierului poate creste cu 2.000 euro / 1 UDE , dar nu va putea depasi 25.000 euro / exploatatie.

Pentru instalarea tinerilor fermieri, principiul finantarii nerambursabile este acela al acordarii unei prime de instalare. Sprijinul de instalare va fi acordat in doua transe de plata. Prima transa, intr-un procent de 60% din valoarea sprijinului pentru instalare, iar cea de a doua transa va fi de 40% din totalul sprijinului.

Depunerea proiectelor aferente Masurii 112 se va face la Oficiile Judetene de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit ale APDRP, zilnic, in intervalul orar 09:00 - 14:00.

Termenul limita al depunerii cererilor de proiecte pentru aceasta sesiune este vineri, 29 iulie 2011, ora 12:00.Pentru a primi finantare nerambursabila, solicitantul trebuie sa indeplineasca cerintele de conformitate si eligibilitate mentionate in cadrul Ghidul Solicitantului aferent acestei masuri de finantare. Acesta se poate descarca gratuit de pe pagina de internet a Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit, www.aprdp.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bani,
fermieri,
tineri,
UE
/actualitate/bani-nerambursabili-pentru-tineri-fermieri-50-de-milioane-de-euro-8423263
8423263
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.