Bancile prevad scaderea cererii de credite din partea firmelor

Postat la 15 noiembrie 2010 14 afişări

Bancile estimeaza ca cererea firmelor pentru imprumuturi va scadea in ultimul trimestru, desi este posibil ca etapa de inasprire a standardelor de creditare sa se fi incheiat, dar sunt mai optimiste privind segmentul populatiei, unde se asteapta la o usoara revenire a solicitarilor, potrivit BNR.

"Standardele de creditare nu au mai cunoscut modificari in trimestrul al treilea (pe segmentul companiilor nefinanciare - n.r.). Este posibil ca etapa de inasprire a standardelor de creditare sa se fi incheiat, bancile considerand ca nivelul actual confera un grad de prudenta adecvat profilului debitorilor si tipologiei creditelor", se arata in sondajul privind creditarea companiilor nefinanciare si a populatiei realizat de BNR.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
scadere,
cerere,
credite,
firme
/actualitate/bancile-prevad-scaderea-cererii-de-credite-din-partea-firmelor-7716538
7716538
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.