Băncile mari se pregătesc pentru plăţi la comercianţi cu telefonul mobil

Autor: Ciprian Botea Postat la 23 ianuarie 2013 10 afişări

Mai multe bănci mari se pregătesc să introducă anul acesta în oferta standard plăţile la comercianţi cu telefonul mobil în regim „contactless“ după ce au rulat deja proiecte-pilot privind folosirea acestei tehnologii.

Mai multe bănci mari se pregătesc să introducă anul acesta în oferta standard plăţile la comercianţi cu telefonul mobil în regim "contactless" după ce au rulat deja proiecte-pilot privind folosirea acestei tehnologii. De exemplu, olandezii de la ING Bank au rulat deja un proiect-pilot privind folosirea telefonului pentru plăţi la comercianţi în regim "contactless" şi spun că se pregătesc pentru introducerea acestui serviciu în oferta standard. Şi BRD, a doua bancă după activele deţinute, a derulat anul trecut, în parteneriat cu Orange, un astfel de program-pilot. Plăţile cu telefonul se realizează prin NFC, o tehnologie wireless la o frecvenţă mare care permite schimbul de date între două obiecte pe o rază de acţiune de câţiva metri. La nivelul întregii pieţe sunt instalate la comercianţi circa 3.000 de terminale care acceptă tehnologia NFC, potrivit datelor Visa, care se aşteaptă ca numărul acestora să ajungă la 10.000 până la finalul anului pe măsură ce tot mai multe bănci vor adopta noua tehnologie. Carduri cu tehnologia contactless emit în prezent BCR, sub sigla Visa, BRD şi ING, sub sigla MasterCard, şi Citibank. ING se pregăteşte să emită carduri contactless şi sub sigla Visa. Cardurile contactless permit efectuarea de tranzacţii de mică valoare la comercianţi fără să fie necesar contactul fizic sau introducerea codului PIN.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/bancile-mari-se-pregatesc-pentru-plati-la-comercianti-cu-telefonul-mobil-10517564
10517564
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.