Băncile europene se aşteaptă ca liderii UE să le determine să-şi majoreze capitalul

Postat la 11 octombrie 2011 9 afişări

Băncile europene se aşteaptă ca liderii UE să le determine să-şi majoreze capitalul în cadrul unui plan franco-german de rezolvare a crizei datoriilor de stat din zona euro, după ce guvernele din Belgia şi Franţa au intervenit pentru salvarea grupului financiar Dexia.

Dexia a acceptat luni naţionalizarea diviziei bancare din Belgia pentru a primi 4 miliarde euro de la guvernul belgian şi pentru a avea acces la garanţii de stat de 90 miliarde euro pentru finanţarea atrasă în următorii zece ani. Salvarea Dexia creşte presiunile din sistemul bancar, guvernele din zona euro fiind îndemnate să consolideze băncile în contextul posibilelor şocuri care ar putea fi generate de accentuarea crizei datoriilor de stat din zona euro şi de frânarea creşterii economice globale. Cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Nicolas Sarkozy au anunţat la sfârşitul săptămânii trecute că vor pregăti, până la summit-ul G20 din 3-4 noiembrie de la Cannes, un plan de rezolvare a crizei şi de recapitalizare a băncilor, fără a oferi alte detalii.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banci,
ue,
lideri,
capital,
majorare
/actualitate/bancile-europene-se-asteapta-ca-liderii-ue-sa-le-determine-sa-si-majoreze-capitalul-8855909
8855909
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.