Băncile europene au rostogolit în 2011 doar două treimi din obligaţiunile scadente, de 654 miliarde dolari

Postat la 28 noiembrie 2011 12 afişări

Băncile europene au reuşit să refinanţeze prin noi emisiuni, în acest an, numai două treimi din totalul de 654 de miliarde de dolari al obligaţiunilor ajunse la scadenţă, agravând astfel deficitul de finanţare pentru instituţiile de credit din Europa.

Băncile europene se află în situaţia de a nu-şi putea rostogoli în întregime obligaţiunile scadente pentru prima dată în cel puţin cinci ani, potrivit datelor compilate de firma Dealogic pentru Financial Times (FT). Investitorii afirmă că au evitat să cumpere obligaţiuni ale băncilor europene din cauza incertitudinilor privind stabilitatea unor instituţii de credit, soarta zonei euro şi impactul unor noi reglementări financiare. Accesul dificil la fonduri a stârnit temeri privind impactul asupra companiilor dependente de finanţare bancară şi asupra economiei pe ansamblu.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
banci,
obligatiuni,
scadenta
/actualitate/bancile-europene-au-rostogolit-in-2011-doar-doua-treimi-din-obligatiunile-scadente-de-654-miliarde-dolari-9012445
9012445
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.