Băncile elveţiene, tot mai dependente de clienţii bogaţi din Orientul Mijlociu

Postat la 12 iulie 2012 7 afişări

Bancherii din Geneva mizează pe tensiunile din Orientul Mijlociu pentru a atrage clienţi bogaţi din regiune care caută siguranţă, stabilitate politică şi bănci discrete, potrivit unei analize Bloomberg.

În contextul retragerilor masive şi continue efectuate în ultimii ani de clienţii din Vest, după ce autorităţile din ţări ca Statele Unite sau Germania au început un veritabil război împotriva evaziunii fiscale, activele clienţilor din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord administrate de bănci elveţiene au crescut cu 14% numai anul trecut, la 560 miliarde franci elveţieni (peste 460 miliarde euro). Geneva a devenit cel mai mare centru financiar offshore pentru bogaţii din Orientul Mijlociu după ce regele Fahd al Arabiei Saudite a construit în oraş un palat, reşedinţă de vară, în urmă cu 35 de ani.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banci,
financiar,
orientul mijlociu,
capital,
elvetia
/actualitate/bancile-elvetiene-tot-mai-dependente-de-clientii-bogati-din-orientul-mijlociu-9848571
9848571
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.