Băncile elene se îndreaptă spre naţionalizare, după pierderi din restructurarea datoriei statului

Postat la 23 aprilie 2012 42 afişări

Pierderile masive ale băncilor din Grecia, în urma recesiunii şi a implicării în restructurarea datoriei statului, sugerează că cele mai mari patru instituţii de credit ale ţării, sau cel puţin trei dintre acestea, se vor confrunta probabil cu naţionalizarea.

Principalele partide politice, creditorii internaţionali şi marii bancheri vor o recapitalizare a sectorului bancar cu fonduri de stat şi private pentru a minimaliza influenţa statului în funcţionarea acestora.

"Totuşi, pierderile masive, înregistrate anul trecut ca urmare a implicării sectorului privat (în restructurarea datoriei statului, n.r.), şi impactul recesiunii, evident în deteriorarea trendurilor privind calitatea activelor, sugerează că toate cele patru mari bănci din Grecia, sau cel puţin trei dintre acestea, se vor confrunta probabil cu naţionalizarea în următoarele luni şi trimestre", potrivit unei analize a publicaţiei elene Kathimerini.

Cele mai mari patru instituţii de credit din Grecia, National Bank of Greece, Alpha Bank, EFG Eurobank şi Piraeus Bank, au raportat rezultate extrem de slabe pentru anul trecut, cu pierderi totale de peste 28 miliarde de euro. Cea mai mare parte a pierderilor, 23 de miliarde de euro, au rezultat din participarea băncilor la programul de ştergere a 100 de miliarde de euro din datoria statului elen către creditorii privaţi.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Pierderi,
bănci,
Grecia
/actualitate/bancile-elene-se-indreapta-spre-nationalizare-dupa-pierderi-din-restructurarea-datoriei-statului-9563462
9563462
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.