Bancile din Romania, Ungaria si Bulgaria sunt cele mai vulnerabile din regiune la o noua criza

Postat la 21 octombrie 2010 11 afişări

Bancile din Romania, Ungaria si Bulgaria sunt cele mai vulnerabile din Europa de Est la o repetare a crizei, intrucat volumul de imprumuturi neperformante ramane ridicat, iar avansul economic lent limiteaza creditarea, potrivit agentiei de rating Fitch.

"Bancile nu o duc prea bine, mai ales din punct de vedere al calitatii activelor, in Romania, intr-o oarecare masura in Ungaria si mai putin in Bulgaria. Sistemele bancare din Romania, Ungaria si Bulgaria par, de asemenea, a avea o situatie mai slaba din cauza dezechilibrelor macroeconomice", a declarat, intr-un interviu pentru Bloomberg, Michael Steinbarth, director la Fitch Londra.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banci,
Romania,
Ungaria,
Bulgaria
/actualitate/bancile-din-romania-ungaria-si-bulgaria-sunt-cele-mai-vulnerabile-din-regiune-la-o-noua-criza-7519417
7519417
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.