Băncile din Grecia vor înlesnirea termenilor acordului cu UE şi FMI, pentru a evita naţionalizarea

Postat la 04 februarie 2013 11 afişări

Băncile elene au început o campanie agresivă de lobby pe lângă instituţiile financiare internaţionale responsabile de programul de finanţare al Greciei, încercând să înlesnească condiţiile care vor însoţi recapitalizarea sistemului financair şi să evite naţionalizarea, potrivit Financial Times.

Acordul de 172 miliarde euro convenit de Grecia cu Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană şi Fondul Monetar Internaţional prevede recapitalizarea cu 27 miliarde euro a celor mai mari patru bănci elene - National Bank of Greece, Eurobank, Alpha Bank şi Piraeus Bank.

Investitorii privaţi ar trebui să participe cu alte 2,5 miliarde euro la recapitalizarea băncilor.

Atragerea de fonduri din sectorul privat se dovedeşte însă tot mai dificilă până la termenul limită din aprilie, unii analişti considerând că preţurile la care sunt evaluate acţiunile celor patru bănci ar fi nerealiste, relatează Financial Times. Mai mult, băncile vizate au capital negativ de aproximativ opt miliarde euro, care descurajează de asemenea investitorii privaţi.

"Investitorii nu sunt dispuşi să plătească pentru pierderile din trecut. Dacă vrei să atragă capital privat, trebuie să reexaminezi aceste condiţii", a declarat directorul general adjunct al Eurobank, Nikos Karamouzis, care se referă la condiţiile din acordul de bailout al Greciei în privinţa recapitalizării băncilor.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Bănci,
Grecia,
UE,
FMI
/actualitate/bancile-din-grecia-vor-inlesnirea-termenilor-acordului-cu-ue-si-fmi-pentru-a-evita-nationalizarea-10541391
10541391
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.