Bancherii şi-au luat gândul de la credite de 1,5 mld. euro acordate populaţiei

Autor: Ciprian Botea Postat la 10 ianuarie 2013 10 afişări

Credite de 6,8 miliarde de lei (1,5 mld. euro) acordate de bănci populaţiei aveau întârzieri la plată mai mari de 90 de zile la sfârşitul lunii noiembrie, fiind trecute de bănci în categoria pierdere, ceea ce înseamnă că şansele de recuperare a acestora sunt aproape nule.

Credite de 6,8 miliarde de lei (1,5 mld. euro) acordate de bănci populaţiei aveau întârzieri la plată mai mari de 90 de zile la sfârşitul lunii noiembrie, fiind trecute de bănci în categoria pierdere, ceea ce înseamnă că şansele de recuperare a acestora sunt aproape nule. Creşterea faţă de aceeaşi perioadă a anului 2011 este de aproape 30% şi se datorează în bună măsură acumulării de restanţe pe segmentul creditelor în valută. La nivel agregat, volumul total al restanţelor acumulate de populaţie la plata ratelor la credite a depăşit 9,6 miliarde de lei (2,1 mld. euro), potrivit datelor BNR.

Alte stiri pe zf.rohttp://zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bancheri,
credite,
populaţie
/actualitate/bancherii-si-au-luat-gandul-de-la-credite-de-1-5-mld-euro-acordate-populatiei-10448254
10448254
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.