Bancherii ar putea fi amendati cu peste cinci milioane euro daca incalca reglementarile UE

Postat la 01 iunie 2011 13 afişări

Bancherii ar putea fi amendati cu peste cinci milioane de euro daca incalca reglementarile Uniunii Europene, potrivit unui proiect de lege care ar apropia, daca va fi aprobat, prevederile statelor din UE de regimul mai strict din Marea Britanie privind sectorul bancar.

Proiectul include un cod mai strict de penalitati nu doar pentru banci dar si pentru bancheri, daca ascund informatii fata de autoritatile de reglementare sau incalca prevederile care limiteaza componenta in numerar a bonusurilor. Legea va duce la cresterea pragului superior al amenzilor in Europa si va permite majorarea penalitatilor in tari care aveau legislatii bancare permisive inainte de criza financiara, precum Irlanda si Germania. Documentul obtinut de Reuters include planuri de standardizare a amenzilor din sectorul bancar si reprezinta una dintre cele mai ambitioase masuri de reforma dupa cea de limitarea a bonusurilor. Noul cod va permite tarilor UE sa amendeze bancherii cu cinci milioane de euro, sau 10% din salariu din bonusuri, in functie de care suma este mai mare.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
bancheri,
amenda,
incalcare,
reglementari,
ue
/actualitate/bancherii-ar-putea-fi-amendati-cu-peste-cinci-milioane-euro-daca-incalca-reglementarile-ue-8300604
8300604
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.