Bancherii anticipeaza al doilea val de restructurari de credite din cauza masurilor de austeritate

Postat la 17 iunie 2010 19 afişări

Bancherii se aşteapta la un al doilea val de restructurari de credite din cauza masurilor de austeritate anuntate in sectorul public si sustin ca sistemul bancar este pregatit sa-i faca fata.

"Incepand cu trimestrul al patrulea din 2008, unele credite au inceput sa aiba probleme la rambursare din doua motive. Primul este criza , iar o parte din populatie chiar nu a mai putut sa plateasca. Acum ma refer si la ce se va intampla maine, daca populatia considerata angajata bugetar, care va avea veniturile reduse si care are credite la noi, va mai putea sa plateasca? Nu. Trebuie sa restructuram 30% din portofoliul de credite? Cam atat reprezinta imprumuturile acordate bugetarilor. Asta inseamna costuri, iar veniturile raman la fel", a declarat, joi, directorul general al Piraeus Bank Romania, Catalin Parvu, in cadrul unui eveniment organizat de Finmedia.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/bancherii-anticipeaza-al-doilea-val-de-restructurari-de-credite-din-cauza-masurilor-de-austeritate-6427514
6427514
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.