Banca Ucrainei condemnă dur practicarea în Ucraina a ceea ce BNR permite în România: preţuri la bunuri şi servicii în altă monedă decât cea locală

Autor: Mircea Nica Postat la 04 martie 2022 154 afişări

Banca Ucrainei condemnă dur practicarea în Ucraina a ceea ce BNR permite în România: preţuri la bunuri şi servicii în altă monedă decât cea locală

Banca Naţională a Ucrainei (BNU) condamnă deciziile întreprinderilor şi persoanelor fizice care, într-o situaţie atât de gravă pentru poporul ucrainean, stabilesc preţuri pentru bunuri şi servicii în valută străină, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Băncii Naţionale din Ucraina.

„Banca Naţională a Ucrainei condamnă deciziile întreprinderilor şi persoanelor fizice care, într-o situaţie atât de gravă pentru poporul ucrainean, stabilesc preţuri pentru bunuri şi servicii în valută străină, în special în dolari americani sau euro, mai degrabă decât în grivne. Mai exact, BNU a luat cunoştinţă de cazuri de stabilire a preţurilor de închiriere în Ucraina în euro”, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul BNU.

Banca Naţională din Ucraina mai atrage atenţia asupra faptului că grivna este moneda naţională a Ucraine şi este singurul mijloc legal de plată.

„Acesta va fi acceptat la valoarea nominală de către toate persoanele fizice şi juridice, fără nicio limitare pe tot teritoriul Ucrainei, pentru toate tipurile de plăţi, în conformitate cu articolul 35 din Legea Ucrainei privind Banca Naţională a Ucrainei. Prin urmare, stabilirea preţurilor în valută străină în Ucraina este ilegală. Nu numai că astfel de acţiuni sunt imorale în timpul războiului, dar, de asemenea, încalcă direct legea ucraineană”, au mai transmis reprezentanţii BNU.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ucraina,
banca,
preturi,
bunuri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.