Banca Transilvania, profit de 320 mil. lei. Dar totul merge în capital

Autor: Andrei Chirileasa Postat la 13 februarie 2013 48 afişări

Banca Transilvania (TLV), cea mai mare bancă independentă de pe piaţa locală, a raportat un profit net de 320 de milioane de lei (71,8 mil. euro), în creştere cu 40% faţă de 2011, într-un an în care sistemul bancar a raportat pierderi de 2,2 miliarde de lei. Activele totale ale băncii au crescut cu 15%, la 29,7 miliarde de lei (6,63 mld. euro).

Banca Transilvania (TLV), cea mai mare bancă independentă de pe piaţa locală, a raportat un profit net de 320 de milioane de lei (71,8 mil. euro), în creştere cu 40% faţă de 2011, într-un an în care sistemul bancar a raportat pierderi de 2,2 miliarde de lei. Activele totale ale băncii au crescut cu 15%, la 29,7 miliarde de lei (6,63 mld. euro). "Creşterea numărului de clienţi activi corelată cu maxime istorice ale numărului de operaţiuni şi cu unele perfor­man­ţe bune pe unele dintre li­niile noa­stre de business a dus la con­solidarea puternică a po­ziţiei noas­tre pe piaţă. Vom pro­pu­ne acţionarilor noştri capitali­za­rea profitului obţinut pentru a putea continua creş­terea băn­cii şi susţinerea eco­no­miei ro­mâneşti", a declarat Horia Cior­cilă, preşe­dintele Consiliu­lui de Ad­minis­traţie al băncii, care din decem­brie con­du­ce şi operaţiunile zil­ni­ce pâ­nă la alegerea unui nou CEO. Principalii acţionari ai Băncii Transilvania sunt BERD (14,6%), Bank of Cyprus (9,6%), SIF-urile şi Horia Ciorcilă, cu pachete de până la 5%. Acţiunile Băncii Tran­sil­vania au crescut de la în­ce­pu­tul lui 2012 cu peste 70%, având una dintre cele mai bu­ne evoluţii de pe bursă, pe fon­dul rezultatelor în creş­te­re. Capitalizarea băncii este în prezent de 622 mil. euro.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Banca Transilvania,
profit,
capital
/actualitate/banca-transilvania-profit-de-320-mil-lei-dar-totul-merge-in-capital-10559822
10559822
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.