Banca Transilvania îşi propune să mai răscumpere 7 milioane de acţiuni în următoarele trei luni

Autor: Andrei Chirileasa Postat la 30 ianuarie 2013 12 afişări

Banca Transilvania (TLV) intenţionează să mai răscumpere 7 milioane de acţiuni proprii în perioada 29 ianuarie – 26 aprilie 2013, ca parte a programului aprobat anul trecut de acţionari, care prevede răscumpărarea unui număr total de 15 milioane de acţiuni în vederea distribuirii lor către salariaţi.

Banca Transilvania (TLV) intenţionează să mai răscumpere 7 milioane de acţiuni proprii în perioada 29 ianuarie - 26 aprilie 2013, ca parte a programului aprobat anul trecut de acţionari, care prevede răscumpărarea unui număr total de 15 milioane de acţiuni în vederea distribuirii lor către salariaţi. Acţiunile vor fi răscumpărate la un preţ maxim de 2 lei. Ieri, preţul acţiunilor TLV pe bursă era de 1,395 lei. La acest preţ, banca ar trebui să plătească aproape 10 mil. lei pentru răscumpărarea celor 7 milioane de acţiuni. Banca Transilvania a răscumpărat deja 8 milioane de acţiuni din programul aprobat anul trecut, din 14 august 2012 şi până în prezent. În această perioadă, preţul acţiunilor TLV a crescut pe bursă cu 36%. Acesta este cel de-al doilea program de răscumpărări derulate de Banca Transilvania, după cel aprobat în 2011. Acţiunile răscumpărate sunt utilizate în programe de fidelizare a managerilor şi salariaţilor băncii. Banca Transilvania este controlată de BERD, Bank of Cyprus şi omul de afaceri Horia Ciorcilă, printre acţionari numărându-se şi SIF-urile. Capitalizarea băncii este de 605 mil. euro.

Alte stiri pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/banca-transilvania-isi-propune-sa-mai-rascumpere-7-milioane-de-actiuni-in-urmatoarele-trei-luni-10529672
10529672
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.