Banca Mondiala: Romania va avea in acest an cea mai lenta crestere economica dintre statele UE din Europa de Est

Postat la 20 aprilie 2011 11 afişări

Romania va inregistra in acest an cea mai lenta crestere economica dintre cele zece state membre ale Uniunii Europene (UE) din Europa de Est, urmata anul urmator de cea mai rapida crestere din regiune, potrivit unui raport al Bancii Mondiale (BM).

Institutia financiara se asteapta la o crestere economica de 1,5% in acest an si de 4,4% anul viitor. Lituania, cu 4,3%, va avea in acest an cea mai buna evolutie economica, urmata de Slovacia (4,1%) si Polonia (4%). Pe ultimele pozitii, dar inaintea Romaniei, se situeaza Slovenia si Cehia (ambele cu (2,2%), respectiv Bulgaria (2,5%). Anul urmator, Romania va inregistra cea mai mare crestere din regiune, urmata de Slovacia (4,3%) si Polonia (4,2%). "Ne asteptam ca Romania sa conduca anul urmator recuperarea intre cele zece state UE, cu un avans estimat la 4,4%", a declarat economistul BM Catalin Pauna. Slovenia (2,5%) si Cehia (2,7%) vor avea anul urmator cele mai slabe cresteri ale PIB dintre cele zece state analizate.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
Banca Mondiala,
crestere,
UE
/actualitate/banca-mondiala-romania-va-avea-in-acest-an-cea-mai-lenta-crestere-economica-dintre-statele-ue-din-europa-de-est-8173688
8173688
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.