Banca Mondială: Femeile din România, plătite în medie cu 10% mai puţin decât bărbaţii pentru joburi similare

Postat la 19 septembrie 2011 15 afişări

Femeile din România sunt plătite în medie cu 10% mai puţin comparativ cu bărbaţii pentru joburi similare şi pentru acelaşi nivel de instruire, însă diferenţa este mai redusă faţă de cea înregistrată în regiune, potrivit unui raport al Băncii Mondiale (BM).

"În medie, o femeie câştigă la nivelul regiunii 80 de cenţi pentru fiecare dolar cu care bărbatul este remunerat. În România, diferenţa este de 90 de cenţi la dolar", a spus într-o videoconferinţă cu jurnaliştii Carolina Sanchez Paramo, senior economist la Banca Mondială. Ea a arătat că în România, dar şi în regiune, femeile sunt angajate cu precădere în sectorul serviciilor, ceea ce se traduce în remuneraţii mai mici decât cele ale bărbaţilor. "Este o problemă, în sensul că există femei cu studii foarte bune, însă cifrele arată că ele lucrează în domenii în care educaţia primită nu este suficient remunerată", a afirmat reprezentantul instituţiei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
resurse umane,
banca mondiala,
femei,
munca,
salarii
/actualitate/banca-mondiala-femeile-din-romania-platite-in-medie-cu-10-mai-putin-decat-barbatii-pentru-joburi-similare-8772533
8772533
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.