Banca Elvetiei a redus dobanda cheie la "aproape de zero", pentru a opri cresterea francului

Postat la 03 august 2011 11 afişări

Banca Nationala a Elvetiei a redus miercuri intervalul tinta al dobanzii de politica monetara la "cat mai aproape de zero", de la 0-0,25%, in incercarea de a opri aprecierea puternica a francului elvetian, asaltat de investitorii care vor sa se adaposteasca de problemele din Europa si SUA.

SNP a anuntat ca tinteste o rata interbancara LIBOR la trei luni "cat se poate de apropiata de zero" si a aratat ca va creste semnificativ in urmatoarele zile infuziile de franci in piata.

Moneda euro a crescut cu peste 2% dupa anuntul bancii centrale elvetiene, la 1,1066 franci/euro, dupa ce a atins anterior un nou minim istoric de 1,0794 franci. Dolarul a crescut de asemenea de la 0,763 franci la 0,7764 franci. Analistii avertizeaza insa ca trendul s-ar putea dovedi unul temporar.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
franc,
crestere,
dobanda
/actualitate/banca-elvetiei-a-redus-dobanda-cheie-la-aproape-de-zero-pentru-a-opri-cresterea-francului-8562648
8562648
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.