Banca Centrală Europeană menţine dobânda de politică monetară la 1%, conform aşteptărilor

Postat la 04 aprilie 2012 7 afişări

Banca Centrală Europeană (BCE) a menţinut miercuri dobânda de politică monetară la nivelul minim record de 1%, pentru a patra lună consecutiv, conform aşteptărilor analiştilor. Anunţul BCE va fi urmat de o conferinţă de presă a lui Draghi. Şedinţa de politică monetară a fost organizată miercuri şi nu joi, ca de obicei, ca urmare a apropierii sărbătorilor de Paşti.

Dobânda BCE s-a aflat la 1% şi în perioada mai 2009 - aprilie 2011, înainte de a fi majorată de două ori anul trecut, în aprilie de la 1% la 1,25% şi în iulie de la 1,25% la 1,5%. După preluarea mandatului de preşedinte de către italianul Mario Draghi, BCE a tăiat de două ori dobânda cheie, de la 1,5% la 1,25% în noiembrie şi de la 1,25% la 1% în decembrie. Analiştii se aşteaptă ca BCE să reziste presiunilor unui grup de şefi de bănci centrale din zona euro, condus de Bundesbank, care vor pregătirea retragerii măsurilor de combatere a crizei în urma cărora au fost relaxate regulile la accesarea de fonduri.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
bce,
dobanda,
politica monetara
/actualitate/banca-centrala-europeana-mentine-dobanda-de-politica-monetara-la-1-conform-asteptarilor-9477963
9477963
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.