Banca Centrală Europeană: Economia zonei euro ar trebui să înceapă să-şi revină pe parcursul acestui an

Postat la 17 ianuarie 2013 12 afişări

Economia zonei euro ar trebui să înceapă să-şi revină treptat din recesiune pe parcursul acestui an, ca urmare a efectelor dobânzilor mai reduse şi calmării pieţelor financiare, potrivit Băncii Centrale Europene (BCE), care pledează pentru noi reforme structurale menite să flexibilizeze piaţa comună

"Strategia politicii monetare relaxate, împreună cu o încredere semnificativ îmbunătăţită pe pieţele financiare şi o fragmentare mai redusă, ar trebui să ajungă în economie, iar cererea globală să devină mai puternică. Presiunile inflaţioniste ar trebui să rămână limitate", se arată într-un raport lunar al BCE, publicat joi şi citat de Bloomberg.

Zona euro se află în recesiune, întrucât criza datoriilor, declanşată în 2010, afectează cererea şi investiţiile.

BCE, care a menţinut în ianuarie dobânda de politică monetară la minimul record de 0,75%, afirmă că programul de achiziţie de obligaţiuni şi operaţiunile de susţinere a lichidităţii pe termen lung au ajutat la restabilirea unui calm relativ pe pieţele financiare. Acum depinde de guverne să implementeze reforme economice, potrivit BCE.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/banca-centrala-europeana-economia-zonei-euro-ar-trebui-sa-inceapa-sa-si-revina-pe-parcursul-acestui-an-10480978
10480978
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.