Banca Centrală Europeană a oprit operaţiunile monetare cu unele bănci din Grecia

Postat la 17 mai 2012 13 afişări

Banca Centrală Europeană (BCE) a oprit operaţiunile monetare cu unele bănci din Grecia, care nu au fost recapitalizate, au declarat miercuri surse din instituţia financiară.

Reprezentanţii BCE au refuzat să comenteze. BCE efectuează operaţiuni de refinanţate numai cu băncile solvabile. Făcă acces la fondurile BCE, băncile trebuie să ceară asistenţă financiară de urgenţă Băncii Greciei. Nu este clar câte bănci sunt afectate de oprirea finanţării din partea BCE.

O persoană apropiată situaţiei a declarat că patru bănci elene sunt nevoite să funcţioneze cu capital negativ. Potrivit regulilor BCE, instituţia nu poate oferi lichidităţi băncilor aflate într-o astfel de situaţie.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
grecia,
bce,
operatiuni,
recapitalizare,
banci
/actualitate/banca-centrala-europeana-a-oprit-operatiunile-monetare-cu-unele-banci-din-grecia-9635256
9635256
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.