Balul (politic) şi spitalul (Floreasca)

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 01 iulie 2012 27 afişări

Condamnarea lui Adrian Năstase de către ICCJ şi grăbirea de către DNA a începutului executării pedepsei au avut deja efecte politice.

Electoratul PDL, demobilizat de pasivitatea partidului în opoziţie, şi-a mai revenit graţie Monicăi Macovei, singurul fruntaş PDL care a contestat verdictul medicilor în cazul Năstase şi a cerut încarcerarea imediată a acestuia. Numai că relansarea speranţelor nu prea se leagă de PDL, a cărui Convenţie Naţională i-a confirmat la putere pe unii dintre "greii" vechi, prompt stigmatizaţi de Elena Udrea ca fiind perdanţii alegerilor locale (Vasile Blaga, Cezar Preda, Gheorghe Flutur), ci mai mult de platforma civico-politică a lui Mihai-Răzvan Ungureanu, susţinută de Monica Macovei. Faptul că preşedintele Traian Băsescu nu l-a sunat pe Vasile Blaga să-l felicite pentru preluarea şefiei PDL, e deja un semnal puternic adresat electoratului fidel preşedintelui.

Dan Voiculescu, care a demisionat Senat pentru ca procesul său de trafic de influenţă să nu mai fie judecat de ICCJ, le-a trasat o nouă sarcină colegilor din USL, afirmând că "nu avem toată puterea până nu luăm şi justiţia", afirmaţie la care subscrie şi electoratul USL, care a început să-şi piardă răbdarea văzând înfrângerile noii puteri în faţa Parchetului şi a DNA. Numai că, cel puţin până ce se va publica raportul CE pe justiţie pentru România, din iulie, dacă nu şi până la decizia din septembrie asupra spaţiului Schengen, USL are mâinile legate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
politica,
USL,
PDL,
Adrian Nastase,
alegeri,
justitie,
DNA,
ICCJ,
Parchet
/actualitate/balul-politic-si-spitalul-floreasca-9800038
9800038
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.