Badea, ASF: Piaţa asigurărilor a crescut cu 7,8%

Postat la 16 septembrie 2019 37 afişări

Datele ASF indică o creştere robustă a pieţei, atât în ansamblu (cu 7,8%) cât şi pentru o serie de segmente importante, printre care asigurările de viaţă, cele de sănătate sau asigurările de locuinţe, a declarat Leonardo Badea, preşedintele ASF.

Badea, ASF: Piaţa asigurărilor a crescut cu 7,8%

„Asigurările de viaţă îşi menţin ritmul de creştere (+4,6%), ceea ce contribuie la păstrarea unui echilibru sănătos al pieţei şi la confirmarea dezvoltării graduale a unei culturi de risc şi de economisire sau investire a românilor, fără a pierde din vedere nici corelaţia acestora cu evoluţia creditării. De asemenea observăm creşterea segmentului asigurărilor de sănătate (+24%), cu mult peste ritmul mediu al pieţei, ceea ce confirmă perspectivele foarte bune pe care acest sector le are precum şi eforturile din ultimii ani ale tuturor participanţilor la această piaţă. Şi asigurările de locuinţe (atât facultative cât şi obligatorii) au crescut semnificativ (+7% pentru asigurarile facultative de locuinţe, +4% pentru cele obligatorii şi +6% pe întregul segment). Aşadar informaţiile de care dispunem conturează un an bun din perspectiva primelor brute subscrise pe piaţa de asigurări din România, iar indicatorii privind solvabilitatea şi lichiditatea societăţilor de asigurare se menţin favorabili, în linii mari la niveluri comparabile cu cele din anul 2018”, a spus Badea.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
badea,
piata asigurarilor,
asigurari

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.