Avionul american prăbuşit în Iran supraveghea instalaţiile nucleare ale regimului islamist

Postat la 09 decembrie 2011 19 afişări

Avionul american fără pilot prăbuşit în Iran participa la o misiune de supraveghere a instalaţiilor nucleare iraniene, afirmă surse oficiale şi experţi americani.

Până acum, zborurile la altitudini mari efectuate de la baze din Afganistan erau printre cele mai secrete operaţiuni de colectare a informaţiilor despre Iran, iar oficialii americani refuzau să le discute. Dar prăbuşirea acestui aparat, la circa 200 de kilometri de frontiera dintre Afganistan şi Iran, a scos la iveală detalii despre secretul program american, citaţi de ediţia online a New York Times. Detalii despre zborurile avionului fără pilot de tip RQ-170 Sentinel, fabricat de Lockheed Martin, au apărut în Kandahar, Afghanistan, în 2009. Conform experţilor, este clar că avionul era utilizat în cadrul misiunilor agresive de colectare a informaţiilor despre programul nuclear iranian.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
international,
avion,
iran,
instalatii nucleare
/actualitate/avionul-american-prabusit-in-iran-supraveghea-instalatiile-nucleare-ale-regimului-islamist-9042523
9042523
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.