Avioane militare rusesti au perturbat manevre aeriene comune ale Statelor Unite si Japoniei

Postat la 08 decembrie 2010 21 afişări

Doua avioane militare rusesti au patruns in spatiul aerian deasupra Marii Japoniei, in timpul unor manevre militare aeriene comune ale Statelor Unite si Japoniei, la inceputul saptamanii, a declarat miercuri purtatorul de cuvant al Guvernului japonez.

Conform presei japoneze, exercitiile au fost suspendate temporar din cauza acestei intruziuni petrecute luni, dar autoritatile ruse au anuntat ca "Rusia nu a comis nici o incalcare a regulilor internationale privind utilizarea spatiului aerian sau a regulilor de zbor".Statele Unite si Japonia au inceput vineri cele mai importante manevre militare comune pe care le-au organizat vreodata, pe fondul tensiunilor din peninsula coreeana.Cele doua avioane de patrula de tip Il-38 ale Fortelor aeriene ruse au survolat Marea Japoniei luni, in momentul in care se derulau exercitii comune, a recunoscut in fata presei purtatorul de cuvant al Guvernului, Yoshito Sengoku, confirmand o informatie publicata de cotidianul Sankei Shimbun.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Avioane militare,
Statelor Unite,
Japonia
/actualitate/avioane-militare-rusesti-au-perturbat-manevre-aeriene-comune-ale-statelor-unite-si-japoniei-7791418
7791418
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.