Avertizare meteo: ploi torentiale, vijelii si grindina de duminica pana luni

Postat la 18 iunie 2011 53 afişări

Administratia Nationala de Meteorologie avertizeaza ca in intervalul 19 iunie, ora 12 – 20 iunie ora 9 se vor produce in tara ploi torentiale, descarcari electrice, vijelii, grindina.

In intervalul mentionat, instabilitatea atmosferica se va accentua treptat începand din nord-vestul tarii. Se vor semnala averse, descarcari electrice, intensificari ale vantului cu aspect de vijelie si izolat grindina. Ploile vor avea si caracter torential, iar cantitatile de apa vor depasi local 15-20 l/mp si punctiform 50 l/mp.

Fenomenele vor fi mai frecvente si mai intense in Maramures, Transilvania, Moldova si zona de munte.

In restul teritoriului, instabilitatea atmosferica se va manifesta pe arii mai restranse, in prima parte a intervalului in Banat si Crisana, iar spre sfarsit in Muntenia si Dobrogea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
meteo,
ANM,
ploi,
grindina,
vijelii,
avertizare
/actualitate/avertizare-meteo-ploi-torentiale-vijelii-si-grindina-de-duminica-pana-luni-8356752
8356752
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.