Avertizare de vreme rea, ploi si vijelii, de sambata seara pana luni seara

Postat la 23 iulie 2011 9 afişări

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare de ploi torentiale, descarcari electrice, intensificari ale vantului si grindina pentru tot teritoriul tarii, valabila in intervalul 23 iulie, ora 21 - 25 iulie, ora 21.

In intervalul mentionat, instabilitatea atmosferica va cuprinde treptat toate zonele tarii. Pe arii extinse vor fi ploi torentiale, descarcari electrice si intensificari ale vantului; vor fi conditii de grindina.

Intensitatea fenomenelor va fi mai mare in sud-vestul, vestul si centrul teritoriului, precum si in toate zonele de deal si de munte, iar cantitatile de apa vor depasi local 25 l/mp si izolat 50 l/mp.

Conform prognozei multilunare a ANM, in luna iulie, temperaturile medii lunare ale aerului se vor situa peste mediile multianuale la scara intregului teritoriu, cele mai ridicate valori fiind posibile in zonele sud-estice, estice si vestice ale tarii. Sub aspect pluviometric, cantitatile de precipitatii vor prezenta valori sub normele climatologice in cea mai mare parte a tarii, iar in centru si nord-vest, precipitatiile pot fi apropiate de mediile multianuale lunare.

In luna august, regimul termic al aerului va inregistra valori peste mediile multianuale lunare in majoritatea zonelor, exceptand centrul tarii, unde valorile termice vor fi apropiate de normele climatologice. Cantitatile de precipitatii se pot situa sub normele climatologice in cea mai mare parte a teritoriului, iar local in centrul tarii, acestea vor fi apropiate de mediile multianuale lunare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
meteo,
vreme,
avertizare,
ANM,
ploi,
furtuna,
averse,
vijelii,
grindina,
vant
/actualitate/avertizare-de-vreme-rea-ploi-si-vijelii-de-sambata-seara-pana-luni-seara-8518360
8518360
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.