Avertismentului omului de ştiinţă care a descoperit Ebola: Noi pandemii chiar mai mortale decât Covid-19 pot să apară în viitor, dacă nu se iau măsuri

Postat la 23 decembrie 2020 208 afişări

Avertismentului omului de ştiinţă care a descoperit Ebola: Noi pandemii chiar mai mortale decât Covid-19 pot să apară în viitor, dacă nu se iau măsuri

Omul de ştiinţă care a descoperit Ebola a avertizează că mai multe pandemii chiar mai mortale decât Covid-19 pot să apară în viitor. Profesorul Jean-Jacques Muyembe Tamfum a făcut parte din echipa de cercetare care a investigat primul focar cunoscut al virusului Ebola în 1976.

Acum se teme că lumea se confruntă cu un număr necunoscut de virusuri noi şi potenţial fatale care ies din pădurile tropicale africane. "Suntem acum într-o lume în care vor ieşi noi agenţi patogeni", a declarat el pentru CNN. „Şi asta constituie o ameninţare pentru umanitate”.

Întrebat dacă crede că viitoarele pandemii ar putea avea un impact mai mare decât Covid-19, el a spus „Da, aşa cred”.

În calitate de tânăr cercetător, profesorul Muyembe a prelevat probe de sânge de la victimele bolii necunoscute de atunci, care a avea o rată de deces de nouă din 10 pacienţi în acel moment

Aceste probe au fost trimise din Republica Democrată Congo (RDC) oamenilor de ştiinţă din întreaga lume care au descoperit un virus în sângele pacienţilor, numit ulterior după râul Ebola.

Se crede că boala - care provoacă vărsături şi sângerări interne - s-a răspândit de la liliac.

Prof Muyembe conduce acum Institutul Naţional de Cerctare Biomedicală din Kinshasa, capitala Republicii Demcrate Congo şi avertizează că vor apărea mai multe boli zoonotice - unde agenţii patogeni sar între animale şi oameni.

Covid-19 este o boală zoonotică pe care o teamă a sărit-o asupra oamenilor pe o piaţă umedă din Wuhan, China, la sfârşitul anului trecut.

Prof Muyembe crede că oamenii care se extind în sălbăticie cresc enorm riscul de noi pandemii.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
descoperire,
viitor,
masuri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.