Avertismentul unui ministru britanic: Suntem mai aproape de un război decât am fost vreodată în ultimii 70 de ani pe acest continent

Autor: Ştefan Stan Postat la 14 februarie 2022 184 afişări

Avertismentul unui ministru britanic: Suntem mai aproape de un război decât am fost vreodată în ultimii 70 de ani pe acest continent

Ministrul forţelor armate din Marea Britanie avertizează că Europa este cel mai aproape de război din ultimii 70 de ani, în condiţiile în care tensiunile escaladează, în ciuda eforturilor diplomatice dintre Kiev şi Moscova, scrie FT. ”Mi-e teamă că suntem mai aproape de un război decât am fost vreodată în ultimii 70 de ani pe acest continent. Sunt 130.000 de soldaţi ruşi la graniţele Ucrainei şi alte mii de solidaţi pe nave amfibi în Marea Neagră şi Marea Azov”, a spus James Heappey la BBC.

”Toate instrumentele necesare pentru luptă sunt deja puse în mişcare şi teama mea este că dacă acesta ar fi fost doar un show pentru a câştiga diplomatic, nu ar fi fost nevoie de logistică, de costuri, combustibil, de tot ceea ce face o invazie de asemenea amploare credibilă”, a adăugat el. Cancelarul german Olaf Scholz va vizita Ucraina luni şi Rusia marţi. ”Dacă Ucraina ia o decizie suverană că nu vrea să fie parte din NATO, respectăm asta”, a adăugat ministrul britanic.  

Preţurile la gaze naturale şi electricitate au crescut în Europa cu peste 10%, în condiţiile în care tensiunile dintre Rusia şi Ucraina au intrat în săptămâna decisivă, iar SUA avertizează că o invazie este iminentă. Consultantul Naţional pe Probleme de Securitate din SUA, Jake Sulivan, a spus vineri că există dovezi că Rusia ar urma să atace până la finalul Jocurilor Olimpice. Rusia a continuat să nege planurile de invazie, în timp ce ministrul de externe al Ucrainei a încercat să detensioneze spunând că nu există o schimbare pivotală. 

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ucraina,
ministru,
razboi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.