Avertismentul către utilizatorii Facebook: Ignoraţi mesajul care anunţă că informaţiile private vă vor fi făcute publice

Autor: Andra Stroe Postat la 11 ianuarie 2019 85 afişări

Un mesaj care circulă pe Facebook avertizează utilizatorii că toate informaţiile personale şi private de pe site vor fi făcute publice ziua următoare. Postarea îi încurajează pe utilizatori să preia cu copy-paste textul şi să îl reposteze pe profilurile lor. Mesajul este însă o farsă. Nu există un deadline iar oamenii nu ar trebui să îl răspândească.

Avertismentul către utilizatorii Facebook: Ignoraţi mesajul care anunţă că informaţiile private vă vor fi făcute publice

Se bănuieşte că mesajul este vechi din 2012, deoarece face referire la faptul că Facebook s-a listat la bursă. Reprezentanţii reţelei au spus însă că „Este o ştire falsă. Oricine foloseşte Facebook deţine controlul conţinutului şi al informaţiilor postate, aşa cum se precizează şi în secţiunea cu termeni şi condiţii. Fiecare utilizator controlează modul în care conţinutul şi informaţiile sunt distribuite. Aceasta este şi a fost dintotdeauna politica noastră de confidenţialitate”, potrivit Daily Mail.

Valoarea acţiunilor Facebook a scăzut puternic în ultimele luni, reţeaua fiind implicată în mai multe scandaluri - cel mai important dintre acestea fiind Cambridge Analytica. În acelaşi timp, rata de abonare a noilor utilizatori a scăzut pentru prima dată în istoria companiei anul trecut.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
facebook,
avertisment,
utilizatori

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.