Avertismentul apocaliptic făcut de cel mai inteligent om de pe planetă. Cum crede el că natura umană poate distruge rasa umană

Postat la 11 martie 2017 58 afişări

Stephen Hawking cred că avansul tehnologic rapid, împreună instinctele agresive ale naturii umane, ar putea ca în cele din urmă să ameninţe existenţa rasei umane, potrivit unui articol realizat de publicaţia americană Fortune.

Avertismentul apocaliptic făcut de cel mai inteligent om de pe planetă. Cum crede el că natura umană poate distruge rasa umană

”De la debutul civilizaţiei, agresivitatea a fost utilă cât timp definea avantajele de supravieţuire”, a spus omul de ştiinţă Stephen Hawking (75 de ani), într-un interviu pentru ziarul britanic The Times. El a subliniat însă că ”tehnologia a avansat la un ritm în care agresivitatea ar putea să distrugă întreaga omenire printr-un război nuclear sau biologic.”

 

El a sugerat formarea unui guvern mondial care să controleze această problemă şi să combată ameninţări precum înlocuirea oamenilor în diferite domenii prin inteligenţă artificială şi problemele legate de mediu. A atras totodată atenţia şi că acest corp guvernamental ar putea deveni tiranic. Hawking este convins că oamenii pot preveni şi controla agresivitatea lor. ”Cred că rasa umană vor evolua suficient astfel încât să depăşească aceste provocări, spune el. 

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.