Avertisment pentru Franta. Parlamentul European cere suspendarea expulzarilor

Postat la 13 septembrie 2010 15 afişări

Parlamentul European a adoptat o rezolutie care cere Frantei si altor state ale Uniunii Europene sa “suspende imediat” expulzarile romilor, care au generat controverse in ultimele saptamani.

Prezentata de socialisti, liberali, verzi si comunisti, rezolutia a obtinut 337 de voturi pentru si 245 impotriva. Anterior, Comisia Europeana si-a exprimat aprobarea generala fata de garantiile aduse de Franta cu privire la respectarea normelor europene in repatrierile romilor nomazi, in pofida faptului ca intentioneaza sa supravegheze indeaproape situatia.

Pe de alta parte, ministrul francez al Imigratiei, Eric Besson, a spus ca nici "nu se pune problema" ca Franta sa suspende repatrierea romilor, asa cum ii cere rezolutia PE.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UE,
Franta,
avertisment,
PE,
suspendare,
expulzare,
romi
/actualitate/avertisment-pentru-franta-parlamentul-european-cere-suspendarea-expulzarilor-7184174
7184174
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.