AVERTISMENT făcut de experţi: Vă gândiţi să investiţi într-o criptomonedă? Fiţi pregătiţi să vă pierdeţi toţi banii

Autor: Andra Stroe Postat la 11 ianuarie 2021 252 afişări

AVERTISMENT făcut de experţi: Vă gândiţi să investiţi într-o criptomonedă? Fiţi pregătiţi să vă pierdeţi toţi banii

Vă gândiţi să investiţi într-o criptomonedă? Fiţi pregătiţi să vă pierdeţi toţi banii. Acesta este mesajul venit din partea Autorităţii de Conduită Financiară din Marea Britanie (FCA), care a avertizat că investiţiile în criptomonede vin cu „riscuri foarte mari”, scrie CNN.

„FCA este conştientă de faptul că unele firme oferă investiţii în cripto-active sau împrumuturi şi promit profituri ridicate", a declarat autoritatea de reglementare a serviciilor financiare, dar „dacă consumatorii investesc în aceste tipuri de produse, ar trebui să fie pregătiţi să-şi piardă toţi banii.”

Avertismentul din partea FCA vine pe fondul unei volatilităţi ridicate pe piaţa criptomonedelor. Bitcoin şi alte monede virtuale au scăzut astăzi, ştergând aproximativ 170 de miliarde de dolari din valoarea totală a criptomonedelor din piaţă combinate. Asta după ce Bitcoin a înregistrat noi recorduri săptămâna trecută, urcând până la 41.973 de dolari.

Dar creşterea spectaculoasă a monedei Bitcoin i-a determinat pe unii comentatori să avertizeze că ar putea fi o bulă de piaţă care va exploda în curând. Criptomoneda cea mai valoroasă din lume a crescut cu peste 300% în ultimele 12 luni. Bank of America a numit-o „mama tuturor bulelor” într-o notă recentă.

„Autoritatea de reglementare este în mod clar îngrijorată de faptul că riscurile ridicate şi deja inerente prezentate de criptomonede sunt agravate de activitatea firmelor nereglementate care vizează consumatorii şi evidenţiază doar beneficiile, nu şi potenţialul dezavantaj al acestor investiţii", arată o analiză financiară.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
expunere,
investitori,
risc

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.