Averea populaţiei a atins un nivel record în SUA, de 80.700 de miliarde de dolari

Postat la 07 martie 2014 30 afişări

Averea netă a populaţiei şi organizaţiilor nonprofit din SUA a crescut anul trecut cu 14%, sau 10.000 miliarde de dolari, la 80.700 miliarde de dolari, un nou record, însă de această evoluţie, susţinută de avansul burselor şi pieţei imobiliare, au profitat în mod disproporţionat americanii bogaţi.

Averea populaţiei a atins un nivel record în SUA, de 80.700 de miliarde de dolari

 Americanii au înregistrat progrese semnificative în privinţa recuperării pierderilor cauzate de declinul pieţei imobiliare şi de recesiunea din decembrie 2007-iunie 2009, care au decimat activele unei mari părţi a populaţiei, potrivit unui raport publicat de Rezerva Federală a SUA (Fed) şi citat de Wall Street Journal.

Recuperarea, deşi de amploare, are un impact pozitiv redus asupra economiei, întrucât exclude tot mai mult americanii din calsa de mijloc şi pe cei cu venituri reduse.

"Inegalitatea în privinţa veniturilor a crescut de-a lungul timpului. Creşterile de avere sunt mari, dar nu sunt urmate şi de cheltuielile de consum", a declarat William Emmons, economist-şef la Rezerva Federală din St. Louis.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/averea-populatiei-a-atins-un-nivel-record-in-sua-de-80-700-de-miliarde-de-dolari-12218319
12218319
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.