Averea celor mai bogaţi chinezi a crescut cu 1.500 de miliarde de dolari în timpul pandemiei, mai mult decât ultimii cinci ani la un loc

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 20 octombrie 2020 208 afişări

Averea celor mai bogaţi chinezi a crescut cu 1.500 de miliarde de dolari în timpul pandemiei, mai mult decât ultimii cinci ani la un loc

Cei mai bogaţi chinezi au înregistrat un plus de 1,5 trilioane de dolari în 2020, mai mult decât ultimii cinci ani la un loc, pe măsură ce comerţul digital şi industria jocurilor video au înflorit în timpul pandemiei, arată Hurun Report, echivalentul chinez al listelor Forbes.

China a înregistrat 257 de miliardari noi între ianuarie şi august, după o perioadă de doi ani de scăderi. A doua economia a planetei are în prezent 878 de miliardari, cu 252 mai mult decât numărau Statele Unite la începutul anului.

Raportul a scos la iveală că există 2.000 de indivizi a căror avere netă depăşea în august două trilioane de yuani (300 mil. dolari). Per total, averea acestora ajunge la aproape 4 trilioane de dolari, aproape cât produsul intern brut (PIB) al Germaniei.

Jack Ma, fondatorul gigantului din e-commerce Alibaba, a redevenit cel mai bogat om din China, de vreme ce averea sa a crescut cu 45% la 58,8 miliarde de dolari.

Pe locul doi s-a clasat Pony Ma (57,4 miliarde de dolari), şeful gigantului din domeniul tehnologiei informaţionale Tencent. Compania, care deţine celebra aplicaţie WeChat, a înregistrat creşteri de 50% în ciuda ameninţărilor lansate de administraţia Trump.

Gigantul a pierdut 66 de miliarde de dolari în câteva zile în urma deciziei Statelor Unite de a le interzice cetăţenilor americani să facă afaceri prin intermediul aplicaţiei WeChat.

Zhong Shanshan, 66 de ani, a intrat pentru prima dată în listă datorită brandului de apă îmbuteliată Nongfu şi s-a clasat pe locul 3 cu o avere de 53,7 miliarde de dolari.

China reprezintă singura economie majoră care a raportat creşteri semnificative anul acesta. PIB-ul al ţării s-a majorat în T3/2020 cu 4,9% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
chinezi,
avere,
miliarde,
bogati,
pandemie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.