Averea celor mai bogaţi 10 oameni din lume s-a dublat în timpul pandemiei, potrivit Oxfam

Autor: Dorin Oancea Postat la 17 ianuarie 2022 43 afişări

Averea celor mai bogaţi 10 oameni din lume s-a dublat în timpul pandemiei, potrivit Oxfam

Potrivit organizaţiei caritabile Oxfam, pandemia i-a îmbogăţit cu mult pe cei mai bogaţi oameni din lume, şi a dus şi la creşterea numărului de persoane care trăiesc în sărăcie, scrie BBC.

Potrivit unui raport al organizaţiei, veniturile mai mici sunt unul din motivele care au dus la moartea a 21.000 de persoane în fiecare zi.

Însă cei mai bogaţi 10 oameni din lume şi-au dublat averile din martie 2020, potrivit Oxfam.

Oxfam publică de obicei un raport privind inegalitatea globală la începutul reuniunii Forumului Economic Mondial de la Davos.

În cadrul acestui eveniment, mii de lideri corporativi şi politici, celebrităţi, militanţi, economişti şi jurnalişti se adună în staţiunea de schi elveţiană pentru discuţii şi petreceri. Cu toate acestea, pentru al doilea an consecutiv, reuniunea (programată pentru această săptămână) va fi doar online, după ce apariţia variantei Omicron a schimbat planurile de a reveni la un eveniment în persoană.

Discuţiile din această săptămână vor include evoluţia viitoare a pandemiei, echitatea vaccinurilor şi tranziţia energetică.

Danny Sriskandarajah, directorul executiv al Oxfam GB, a declarat că organizaţia caritabilă a programat raportul în fiecare an astfel încât să coincidă cu Davos pentru a atrage atenţia elitelor economice, de afaceri şi politice.

"În acest an, ceea ce se întâmplă este fără precedent", a spus el. "A fost creat un nou miliardar aproape în fiecare zi în timpul acestei pandemii, între timp, 99% din populaţia lumii o duce mai rău din cauza blocajelor, a scăderii comerţului internaţional, a reducerii turismului internaţional şi, ca urmare, alte 160 de milioane de persoane au fost împinse în sărăcie."

"Ceva este profund greşit în sistemul nostru economic", a adăugat el.

Potrivit cifrelor Forbes, citate de organizaţia caritabilă, cei mai bogaţi 10 oameni din lume sunt Elon Musk, Jeff Bezos, Bernard Arnault şi familia sa, Bill Gates, Larry Ellison, Larry Page, Sergey Brin, Mark Zuckerberg, Steve Ballmer şi Warren Buffet.

În timp ce averea lor însumată a crescut de la 700 de miliarde de dolari la 1,5 trilioane de dolari, există variaţii semnificative între ei, averea lui Musk crescând cu peste 1.000%, în timp ce cea a lui Gates a crescut cu 30%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
averi,
evoluţie,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.